ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"S.T.E.A.M FOR NATURE" Projemiz

Okulumuz Muhasebe ve Finansman öğretmeni Ferda ERYIGIT inortagıoldugueTwinning projesi çalışmalarına başlandi. Projemizde  Türkiye’den 9 , Romanya’dan 3 , Moldova Cumhuriyeti’nden 1 ve Kuzey Makedonya’dan 1 olmak üzere toplam 14 proje ortağı bulunmaktadır. Projemiz uluslararası bir projedir. Projenin ismi " S.T.E.A.M FOR NATURE " olup projede İngilizce öğretmenimizle beraber 6 gönüllü öğrencimiz de yer alacaktır. Proje Web 2.0 araçlarını aktif şekilde kullanmak başta olmak üzere teknolojinin sunduğu imkanları öğrenci ve öğretmen iş birliği ile kullanmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin güncel teknolojiyi yakalama, web 2.0 araçlarını STEAM temasına farklı ülkelerde yaklaşmayı ve öğrenme sonuçlarını paylaşmayı amaçlıyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin dil becerilerini, öğrencilerin bilimsel ve dijital becerilerini artırmayı hedefliyoruz, öğrencilere bu alanın derslere entegrasyonu için sanatın çeşitli düzeylerinden mümkün olduğunca çok sayıda sanatsalteknik sunmayı hedefliyoruz. Proje ile yenilikçi olmayı istiyoruz. Çünkü Avrupalı öğrenciler arasında akran öğrenimine, konferanslar aracılığıyla ortak deneylerin eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesine, projede yürütülen faaliyetlerin becerilerin arttırılmasına etkisi üzerine bir araştırma çalışmasının gerçekleştirilmesine yaklaşacağızve STEAM alanındaki yeterlilikleri deneyimleyeceğiz. Yeşil enerji, yeşil tarım, küresel ısınma, su tasarrufu, enerji tasarrufu, sürdürülebilir eğitime ve açık hava eğitimine verilen önemin bir diğer yenilik unsuru olduğunu düşünüyoruz. Sürdürülebilir gelişim hedeflerini de yapacağımız etkinliklerle ele alacağız. Öğrencilerimizin proje süresince diğer okullardaki akranları ile paylaşımda bulunma ve çalışmalarını dijital ortamda sunma hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme, bunu yaparken de sosyal ortamda bilgisini paylaşabilme imkanına sahip olacaktır. Proje sonunda ise süreç boyunca ortaya konan ürünler sergilenecek, dijital sergi oluşturulacak ve projede yapılan bütün etkinlikler sergilenecektir. Öğrencilerimize ve öğretmenimize proje çalışmasında başarılar diliyoruz.

S.T.E.A.M FOR NATURE

It is foreseen that the biggest danger awaiting our youth in the future is water scarcity, pollution and energy resources will become insufficient for the world population and these will cause to serious worldwide problems. In order to eliminate or minimize these problems that may occur in the future, it is necessary to take precautions today and to take initiatives against these problems that may occur. In this project, we aim to instill a love of nature in our young people, to raise awareness about pollution, scarcity, saving and production, to make them more knowledgeable and better equipped citizens on these issues, and to teach them how to use the knowledge they have acquired for the benefit of nature.

08-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 09:21 - Görüntülenme: 38